Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pagājušajā diennaktī Latvijā veikti 1008 Covid-19 testi un reģistrēti trīs jauni saslimšanas gadījumi, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka visi saslimušie ir atgriezušies no ārvalstīm - Krievijas, Vācijas, Francijas.

Latvijā kopā veikti 251 717 izmeklējumi, saslimušas 1396 personas un 1163 izveseļojušās, 34 mirušas.

Pēdējās diennakts laikā stacionēts viens pacients ar Covid-19. Kopā stacionāros ārstējas pieci pacienti: četri ar vidēji smagu, viens ar smagu slimības gaitu.

Kopā no stacionāra izrakstīti 205 pacienti.

No pagājušajā diennaktī atklātajiem trīs Covid-19 gadījumiem divi reģistrēti Rīgā un viens - Jūrmalā, liecina SPKC apkopotie dati.

Līdz ar to galvaspilsētā ar Covid-19 inficēto skaits ir palielinājies līdz 63, bet Jūrmalā - līdz deviņiem.

Divi no pagājušajā diennaktī reģistrētajiem inficētajiem ir vecumā no 20 līdz 29 gadiem, viens - vecumā no 40 līdz 49 gadiem.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā bija izsludināta ārkārtējā situācija, kas beidzās 9. jūnijā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!