Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 43 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem trīs bija kūlas ugunsgrēki, 17 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Otrdien pulksten 23.25 VUGD saņēma izsaukumu Dārza ielā Baltinavā, kur dega vienstāva māja un saimniecības ēka 180 kvadrātmetru platībā. No ēkas evakuējās trīs cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem Pulksten 3.39 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Savukārt pulksten 23.09 saņemts izsaukums Cēsu novada Raiskuma pagastā, kur dega dzīvojamā māja 110 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanas no ēkas evakuējās divi cilvēki. No degošās ēkas tika izglābts viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Pulksten 6.57 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega dzīvokļa loga rāmis un siltumizolācija, neapsaimniekota ēka, atkritumi, riepas, katlu māja, mājlopu barotavas nojume, piededzis ēdiens, sodrēji mājas dūmvadā, dīvāns divstāvu mājā.

Laikā no 13. februāra, kad tika reģistrēts šī gada pirmais kūlas ugunsgrēks, valstī dzēsti jau 548 kūlas ugunsgrēki: 134 pērnās zāles ugunsgrēki dzēsts VUGD Latgales reģiona brigādes pārziņas rajonā, 157 – VUGD Zemgales reģiona brigādes pārziņas rajonā, 43 – VUGD Vidzemes reģiona brigādes rajonā, 99 – VUGD Rīgas reģiona pārvaldes pārziņas rajonā un 115 – VUGD Kurzemes reģiona brigādes pārziņas rajonā. Kopējā kūlas ugunsgrēku rezultātā izdegusī platība ir 281,6 hektāri.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un tā apdraud cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī rada būtisku kaitējumu dabai, jo iznīcina vērtīgus augus, kukaiņus, sīkdzīvniekus un putnu ligzdas! VUGD aicina iedzīvotājus sakopt teritorijas bez kūlas dedzināšanas! Ja tomēr ir izcēlies kūlas ugunsgrēks – nekavējoties jāzvana 112.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!