Foto: DELFI Aculiecinieks

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos Latvijā cietuši divi cilvēki, portāls “Delfi” uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 4.14 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu Liepājā, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā dega sadzīves mantas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvoklī deg sadzīves mantas četru kvadrātmetru platībā. No degošā dzīvokļa izglābts viens cilvēks, kurš bija cietis ugunsgrēkā, un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. No piedūmotās ēkas VUGD evakuēja vēl piecus cilvēkus, bet pulksten 5.08 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten13.16 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur sabiedriskā ēkā dega elektroinstalācija un piekaramie griesti divu kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā cilvēki no ēkas bija evakuējušies. Cenšoties apdzēst liesmas pirms VUGD ierašanās, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Pulksten 13.54 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 15.03 VUGD saņēma izsaukumu uz Vecumnieku novada Stelpes pagastu, kur ar atklātu liesmu dega saimniecības ēka un blakus esošā šķūņa jumts kopumā 202 kvadrātmetru platībā. Pulksten 18.45 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, stārķa ligzda uz elektrolīnijas balsta staba, divas vieglās automašīnas, dārza māja.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 34 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet pieci no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!