Foto: F64
Pagājušajā diennaktī Latvijā dzēsti 12 ugunsgrēki un tajos divi cilvēki gājuši bojā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Palkavniece stāstīja, ka pulksten 11.52 tika saņemts izsaukums uz daudzstāvu ēku Daugavpilī, kur bija jūtama deguma smaka. Ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā konstatēs, ka ēkas trešā stāva dzīvoklī bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,5 kvadrātmetru platībā. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kurš tika nodots mediķiem.

Pulksten 20.35 VUGD saņēma izsaukumu uz kādu daudzstāvu ēku Rīgā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties konstatēts, ka ēkas ceturtā stāva dzīvoklī dega dīvāns divu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks.

Savukārt pulksten 20.50 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Krāslavas novadu, kur vienstāvu ēkā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka 15 kvadrātmetru platībā deg starpsiena un sadzīves mantas. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks.

Pulksten 22.10 tika saņemts izsaukums Rīgā, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, no piecstāvu dzīvojamās mājas bija redzamas liesmas. Ugunsdzēsējiem ierodoties konstatēts, ka ēkas otrā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 0,5 kvadrātmetru platībā. No piedūmotās ēkas ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku.

Kopumā astoņi ugunsgrēki dzēsti Rīgā, divi citās pilsētās, bet deviņi novados.

VUGD veicis arī 26 glābšanas darbus un saņēmis septiņus maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 8804 ugunsgrēki, no tiem 2090 bija pērnās zāles dedzināšanas gadījums. Ugunsnelaimēs cietis 332, bet gājis bojā 71 cilvēks, starp tiem trīs nepilngadīgie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!