Foto: LETA
Aizvadītajā nedēļā Covid-19 dēļ pilnībā attālināti izglītības process notika 35 izglītības iestādēs, informēja Izglītības kvalitātes valsts dienesta vecākā eksperte Jana Veinberga.

No 31.janvāra līdz 4.februārim pilnībā attālināti mācības notika 27 vispārējās izglītības iestādēs - 12 vidusskolās, deviņās pamatskolās, trīs ģimnāzijās un trīs sākumskolās. Tāpat attālinātās mācības notika trīs speciālās izglītības iestādēs, divās profesionālās ievirzes mākslas skolās, vienā profesionālās ievirzes mūzikas un mākslas izglītības iestādē, vienā profesionālās pamata un vidējās izglītības iestādē un vēl vienā pirmsskolas izglītības iestādē.

Pirmsskolas izglītībā piecgadniekiem un sešgadniekiem Covid-19 dēļ karantīnā devušās vairāk nekā 50 grupas no bērnudārziem Rīgā un Daugavpilī.

Kopumā Latvijā pirmsskolas izglītības līmenī piecgadniekiem un sešgadniekiem saslimšanas ar Covid-19 dēļ karantīna bija noteikta 6,5% bērnudārzu grupu. Vēl 12,73% bērnudārzu grupu karantīna bija noteikta daļēji.

No vairāk kā 150 klasēm pamatizglītības līmenī attālinātajās mācībās nosūtīti Rīgas, Liepājas un Daugavpils skolu 1.-6.klašu skolēni.

Kopumā pamatizglītības posmā attālināti mācījās 23,39% no visa klašu skaita, bet vēl 2,36% klašu attālināti mācījās daļa skolēnu.

Savukārt vidējo izglītību attālināti apguva vairāk kā 100 klases Rīgā. Visā Latvijā attālinātās mācības bija noteiktas 18,53% no klašu skaita un vēl 2,73% gadījumos - daļai no klasēm.

Attālinātās mācības bija noteiktas arī daļā profesionālās izglītības iestāžu. Pamatizglītībā 10 gadījumos attālināti mācījās daļa klases un 90 gadījumos - visa klase, savukārt, ja vidējā izglītībā attālinātās mācības iepriekš noteiktas 190 klasēm pilnībā, tad pagājušajā nedēļā jau 278 klasēm. Vēl 4 klasēm attālinātās mācības noteiktas tikai daļēji, kas ir par 41 gadījumu mazāk nekā iepriekš.

Visvairāk attālināti profesionālo izglītību vidējās izglītības pakāpē apguva Rīgas skolēni, kur neklātiene noteikta vairāk kā 200 grupām. Tāpat attālinātās mācības noteiktas vairāk kā 30 klasēm pamatizglītības pakāpē Olaines un Ķekavas novadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!