Foto: VUGD

Aizvien nav izdevies pilnībā likvidēt vakar Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlušos paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku, pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ugunsdzēsēji turpina darbu ugunsgrēka vietā. Pirmdienas rītā plkst. 5.17 ugunsgrēku izdevās lokalizēt, tomēr dzēšanas darbi vēl turpinās, šovakar informē VUGD.

Patlaban notikuma vietā turpina strādāt astoņi ugunsdzēsēji un divas autocisternas. Ugunsdzēsēji turpina dzēst gruzdošos atkritumus, lai pārliecinātos, ka nav palikuši degšanas perēkļi.

Jau ziņots, ka 18. jūnijā pēcpusdienā Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, aizdegoties plastmasas krāvumiem. Kopējā plastmasas krāvumu degšanas platība bija 12 000 kvadrātmetri jeb 1,2 hektāri.

Dzēšanas darbos vienlaikus iesaistījās aptuveni 50 VUGD ugunsdzēsēji-glābēji, kuriem palīgā tika nosūtīti arī divi "Latvijas Dzelzceļa" ugunsdzēsības vilcieni un divas Valsts meža dienesta ugunsdzēsības autocisternas, bet Nacionālo bruņoto spēku helikopters nodrošināja ugunsgrēka dzēšanu no gaisa.

VP sākusi kriminālprocesu par šo ugunsgrēku.

Valsts vides dienestā (VVD) skaidroja, ka izgāztuvē bija uzkrātas aptuveni 23 tūkstoši tonnu atkritumu. Dienesta darbinieki norādīja, ka uzņēmums ''Prima M'' nebija saņēmis atbilstošas atļaujas darbību veikšanai ar atkritumiem un, līdz ar to, darbojās nelegāli. Tāpat dienestā jau iepriekš ir saņemtas sūdzības no vietējiem iedzīvotājiem par smakām, kukaiņiem un žurkām. VVD bija izdevusi rīkojumu izvest nelikumīgi glabātos atkritumus no teritorijas līdz 1. jūnijam, bet uzņēmējs šo lēmumu pārsūdzēja. Neraugoties uz šīm darbībām centrālā struktūrvienība atstāja lēmumu negrozītu un atkritumi bija jāizved līdz 24. jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!