Foto: PantherMedia/Scanpix

Koalīcijas partneri panākuši vienošanos, ka ikmēneša akadēmiskā stipendija no rudens tiks pacelta līdz 140 eiro, kā arī šogad tiks saglabāta 60 eiro piemaksa, lai mazinātu Covid-19 radītās sociālekonomiskās krīzes sekas, pirmdien pēc Sadarbības sanāksmes sēdes atklāja Nacionālās apvienības politiķis Imants Parādnieks.

Viņš atzīmēja, ka šāda vienošanās panākta pēc ilgstošiem izglītības un zinātnes ministres Anitas Muižnieces (JKP) centieniem. Tāpat viņš pateicās premjeram un finanšu ministram par "izrādīto labvēlību".

Līdzšinējais stipendijas bāzes apmērs bija 99,60 eiro.

Parādnieks arī atklāja, ka tiem studentiem, kuri nāk no daudzbērnu ģimenēm, būs iespēja saņemt 160 eiro lielu stipendiju mēnesī.

Pagaidām gan neviens no šiem jautājumiem nav iekļauts otrdienas valdības sēdes darba kārtībā, taču Parādnieks norādīja, ka grozījumi par daudzbērnu ģimenes stipendijām tiks pieņemti otrdien.

Jau vēstīts, ka Latvijas Studentu apvienība (LSA) iepriekš paudusi bažas par studējošo stipendijas apmēru jaunajā mācību gadā, norādot, ka tam vajadzētu saglabāties 200 eiro apmērā. Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) stipendijas palielināja pēc tam, kad, izvērtējot Covid-19 radītās sociālekonomiskās krīzes sekas, iepazinās ar LSA veikto studējošo aptaujas rezultātiem. Tie rādīja, ka teju 10 000 studenti varētu pārtraukt studijas vīrusa izraisīto seku dēļ. Paaugstinātās mēneša stipendijas bija viens no palīdzības mehānismiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!