Valdība ceturtdien akceptēja Latvijas un Krievijas kultūras ministriju vienošanās projektu par sadarbību, kurš paredz radīt labvēlīgus apstākļus dažādu kultūras projektu īstenošanā. Projekts paredz, ka pusēm jārada labvēlīgi apstākļi kultūras apmaiņas un sadarbības attīstībai mūzikas, teātra, kinematogrāfijas, vizuālās mākslas, bibliotēku un muzeju, kultūrvēsturiskā mantojuma objektu aizsardzības, amatiermākslas, daiļamatu, cirka un citās kultūras jomās.
Tāpat sadarbībā jāveicina tiešu kontaktu veidošana starp radošajām savienībām un apvienībām, sabiedriskām kultūras organizācijām, kā arī starp tautiešu organizācijām un apvienībām ārzemēs.

Projektā noteikts, ka puses sadarbojas atsevišķu kultūras un mākslas specialitāšu darbinieku sagatavošanas un kvalifikācijas celšanas jomā, kā arī atbalsta tiešu sadarbību starp abu valstu kultūras un mākslas mācību iestādēm. Valstīm būs jāsadarbojas kultūras vērtību un krājumu pieejamības nodrošināšanā to pilsoņiem.

Projektā noteikts, ka pusēm jārada arī labvēlīgi apstākļi kinematogrāfistu sadarbībai, līdzdalībai starptautiskajos kinofestivālos, filmu apmaiņas organizēšanai. Projektā noteikta periodiska Krievijas un Latvijas kultūras dienu rīkošana, abu valstu mūzikas un dramaturģijas popularizēšana, delegāciju un kultūras kolektīvu apmaiņa. Paredzēta arī mākslas muzeju krājumu izstāžu un mūsdienu mākslas izstāžu apmaiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!