Foto: NMP dienests
Kopš akcijas "Galds savējiem" uzsākšanas medicīnas darbiniekiem ir nodrošinātas vairāk nekā 42 000 maltīšu, informēja akcijas idejas autore un nodibinājuma "Hospiss LV" vadītāja Ilze Neimane-Nešpora.

Kopumā kopš akcijas "Galds savējiem" uzsākšanas ir nodrošinātas vairāk nekā 42 000 maltīšu. Akcijas mērķis ir, līdz valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas beigām, sniegt atbalstu Covid-19 krīzes novēršanā iesaistītiem medicīnas darbiniekiem, katru dienu nodrošinot maltītes vismaz 800 mediķiem, 27 vietās visā Latvijā.

Pateicoties ziedotāju un uzņēmēju atbalstam, Covid-19 krīzes novēršanā iesaistītie medicīnas darbinieki katru dienu tikuši nodrošināti ar bezmaksas silto ēdienu.

Neimane-Nešpora uzsvēra, ka ikviens var piedalīties akcijā un sniegt atbalstu, ar savu rīcību pateikt paldies cilvēkiem, kas pašaizliedzīgi turpina darbu, ierobežojot koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību un ik dienas pakļaujot sevi

inficēšanās riskam.

"Latvijas mediķi saņēmuši siltās maltītes pateicoties ap 5000 iedzīvotāju atbalstam, ziedotāju lokā ir vairāk kā 300 uzņēmēji, tajā skaitā akcijas patstāvīgie draugi kā veiklu tīkls "Depo", kura ziedojums jau 40 dienu garumā ik dienas ļauj nodrošināt 200 maltītes," viņa pauda, atgādinot, ka vienas siltās maltītes izmaksas ir 3,50 eiro.

Neimane-Nešpora atgādināja, ka maltītes tiek nodrošinātas sadarbībā ar dīkstāvē esošajiem Latvijas ēdināšanas uzņēmumiem, atbalstot arī restorānus un kafejnīcas, kuriem valstī esošās situācijas dēļ radušies ievērojami finansiāli zaudējumi.

Tāpat akcijā ir iesaistīti brīvprātīgie, kuri organizē siltā ēdiena piegādi ārkārtējā situācijā iesaistītajiem ārstiem un medicīnas darbiniekiem, tostarp feldšeriem, neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādēm, kā arī mediķiem mobilajās teltīs.

Ikviens iedzīvotājs un uzņēmums kurš ir gatavs iesaistīties akcijā tiek aicināts sniegt savu ziedojumu izmantojot Ziedot.lv mājaslapā esošo akcijas platformu "Maltītes mediķiem - galds savējiem" " https://www.ziedot.lv/maltites-medikiem-galds-savejiem-3664" vai personiski sazinoties ar nodibinājumu "Hospiss LV".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!