Foto: F64
Sestdien Rīgā, Krasta ielā pie Spīķeriem notikušo pasākumu "Lauki ienāk pilsētā" apmeklējuši aptuveni 30 000 cilvēku, un nākamgad šādu pasākumu būtu jāatkārto, savā profilā sociālajā tīklā "Facebook" atzina Rīgas mērs Nils Ušakovs (CS).

Viņš savā profilā ierakstīja, ka pasākums bija lielisks, un arī sastrēgumi, kuri pilsētā veidojās pasākumam slēgto ielu dēļ, "ir adekvāta cena par šiem svētkiem, kurus apmeklēja aptuveni 30000 cilvēku".

Nākamgad šos svētkus vajadzētu atkārtot un padarīt to apmeklējumu par obligātu Rīgas skolēniem, lai viņi zinātu, "kur tieši rodas cīsiņi, čipši un jogurti", ironizēja mērs.

Viņš arī paudis cerību, ka cilvēki, kas apmeklējuši svētkus, piedos Rīgas domei par sastrēgumiem.

Jau vēstīts, ka sestdien Rīgā, Krasta ielas posmā no Dzelzceļa tilta līdz Spīķeru kvartālam notikušais pasākums ieinteresējis gan rīdziniekus, gan ārzemju viesus. Apmeklētājiem sestdien bija iespējams ne tikai vērot un iepazīt dzīvi laukos, bet arī pašiem iesaistīties dažādos darbos, piemēram, tīrīt zivis, no zvejniekiem iemācīties siet mezglus, baudīt dabas takas, iemācīties no lauku labumiem gatavot gardumus u.c.

Pasākumā kopumā piedalījās vairāk nekā 1500 dalībnieku, kas interesentiem stāstīja par lauku dzīves ikdienu, kā arī aicināja meklēt iespējas strādāt laukos. Tik vērienīga iepazīstināšana ar lauku vidi Latvijā tiek rīkota pirmo reizi, turklāt šis notikums ir galvaspilsētas Ražas svētku tradīcijas iedibināšana.

Kā iepriekš norādīja nodibinājuma "Fonds Latvijas lauksaimniecības attīstībai" valdes priekšsēdētājs Rihards Krastiņš, pasākums plānots pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, jo īpaši bērniem un jauniešiem, kuri ikdienā nesastopas ar lauku vidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!