Foto: F64
Trešdien Rīgā uz AB dambja notiks akcija "Oligarhu kapusvētki", kuru organizē sabiedrībā pazīstami cilvēki, lai Saeimai "mainītu jumtu" un "atrastu labākos veidus, kā nākamajās Saeimas vēlēšanās izdarīt tā, lai Saeimā būtu domājoši cilvēki".

Pasākumu, kas sāksies plkst.19.00, organizē mūziķis un raidījuma "Intelektuālā apokalipse. Būt vai nebūt" vadītājs Viesturs Dūle ar domubiedriem.

Trešdienas vakarā "AB Dambī" cilvēki tiek aicināti uz atvadīšanos no oligarha sevī, kā arī samierināšanos ar pastāvošajiem koruptīvajiem principiem. Daudzi slaveni cilvēki atzīsies, ka ir savulaik sadarbojušies ar oligarhiem un to vairs nedarīs, tādējādi rādot priekšzīmi citiem.

Visi ir aicināti ierasties ar svecītēm un ziediem (vai kādu piemiņas mantu, ko koruptīvajā klucī ielikt), kā jau visos kārtīgos kapusvētkos pieklājas.

Dūle iepriekš stāstīja, ka oligarhu kapusvētki tiks organizēti, lai tauta pārņemtu iniciatīvu savās rokās un pateiktu, ka vairs nevar gaidīt, kamēr citi "šiverē" virtuvē pa galdu. Saimniekam ir jānāk atpakaļ virtuvē. "Taisām kā oligarhu kapusvētkus un arī tieši kā kapusvētkus oligarhiem, kas sēž mūsos pašos, jo ļoti daudzi cilvēki sadarbojas, reklamē un raksta par viņiem, valsts pārvaldē ir ļoti daudz cilvēku, kas strādā un veicina to sistēmu, ko viņi ir iesējuši. Tas ir jautājums par visas tautas darbu ar sevi, lai saprastu, kas mūsos ir tā daļa, kas ir gatava sadarboties, lai iegūtu kādu kripatiņu sev," sacīja Dūle.

Viņš aicināja kapusvētkos cilvēkus būs attapīgiem, noteiktiem un labdabīgiem, nevis dusmīgiem un vājiem, lai atrastu labākos veidus, kā nākamajās Saeimas vēlēšanās izdarīt tā, lai Saeimā būtu domājoši cilvēki. Tas, ka vakar Valsts prezidenta vēlēšanu laikā divu stundu laikā izdevās atrast trīs balsis, Dūle uzskata par liecību tam, ka valsts ir intelektuālajā apokalipsē. "Viņi ir negudri un domā, ka visi citi apkārt arī ir negudri," teica Dūle.

Tīmekļa videotēkā "YouTube" un mikroblogošanas vietnē "Twitter" ievietots videomateriāls, kurā sabiedrībā pazīstami mākslinieki un sabiedrībā pazīstami cilvēki - Ģirts Ķesteris, Vestards Šimkus, Baiba Sipeniece-Gavare, Māris Sirmais, Lauris Reiniks, Jānis Ošlejs, Gustavo - aicina uz tautas akciju.

Akcijas rīkotāji šonedēļ informēja, ka pasākumam piesakās tūkstošiem cilvēku.

Jau ziņots, ka Saeima ceturtdien par Valsts prezidentu ievēlēja eksbaņķieri, Zaļo un zemnieku savienības deputātu Andri Bērziņu. Par Bērziņa ievēlēšanu prezidenta amatā aizklātās vēlēšanās nobalsoja 53 deputāti, bet pret - 44. Par otru augstā amata kandidātu - pašreizējo Valsts prezidentu Valdi Zatleru - nobalsoja 41 tautas kalps, bet pret - 56 deputāti. Prezidents tika ievēlēts otrajā kārtā.

Zatlera pilnvaras beigsies šā gada 7.jūlijā. Viņš īsi pirms Valsts prezidenta vēlēšanām ir izmantoja Satversmē noteiktās tiesības un ierosināja Saeimas atlaišanu. Par to tautai būs jālemj referendumā, kas paredzēts 23.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!