Iekšlietu ministrijas rīkotajā akcijā "Rajona labākais policists" kopumā no visiem rajoniem piedalījies gandrīz tūkstotis iedzīvotāju un pavisam minēti 276 policisti, informē Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments.
Ministrijas valsts sekretārs Andris Staris pirmdien parakstījis rīkojumu, ar kuru apstiprinājis akcijas rezultātus, bet rezultātus paredzēts pasludināt ceturtdien, 8.februārī.

Jau ziņots, ka pēc iekšlietu ministra Mareka Segliņa iniciatīvas no 2000.gada novembra līdz 20.decembrim ministrija rīkoja akciju, kurā katra rajona iedzīvotāji varēja nosaukt policijas darbiniekus, kuri, viņuprāt, ir bijuši labākie.

Iedzīvotāji kā savu favorītu labākās īpašības minējuši pašaizliedzību, atsaucību, godprātību, taktiskumu, korektumu, prasīgumu un taisnīgumu. Tāpat iedzīvotāji savus labākos policistus augstu vērtējuši zināšanu juridiskos jautājumos, komunikablitātes, izpalīdzīguma un citu īpašību dēļ.

Atsaucīgākie bijuši Limbažu, Saldus, Valkas, Tukuma un Valmieras rajona iedzīvotāji. Akcijā piedalījušies daudz skolēnu un savu viedokli izteikuši arī trīskārtējie psaules čempioni motokrosā Kristers Serģis un Artis Rasmanis.

Akcijas mērķis bija stiprināt saikni starp policiju un sabiedrību, lai padarītu policiju pieejamāku iedzīvotājiem un radītu lielāku savstarpējo uzticību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!