Pēc kampaņas „Nemēslo mežā!” atklāšanas Cūkmens – kampaņas ietvaros īpaši radīts tēls, kas personificē atkritumu problēmu un mežu piesārņotājus, piektdien viesojās skautu nometnē Džūkstē, kurā piedalījās ap 400 bērnu no visas Latvijas, informēja “Latvijas valsts meži” preses sekretārs Tomass Kotovičs.
Nometnē Cūkmens meklēja cūcīgākos bērnus un teltis, spēlēja ar bērniem cūcīgas spēles un paslēpes, kā arī stāstīja par mežu piesārņojumu.

Turklāt Cūkmens atgādināja bērniem arī par Cūkmena balvas izcīņu. Par balvu var cīnīties, iesūtot fotogrāfijas, kurās attēlotas vissušķīgākās un cūcīgākās vietas mežā un pie mežiem - nelegālas izgāztuves, atkritumi atpūtas vietās, kas atstāti pēc piknikiem un pasākumiem brīvā dabā. Balvu konkursa noslēgumā piešķirs pats Cūkmens - tā būs īpaša atzinības zīme, ko Cūkmens izgatavojis īpaši šim konkursam. Uzvarētājs saņems arī ģimenes piknika piederumu komplektu no LVM. Ikvienu vietu, ko kampaņas ietvaros būs pieteikuši Latvijas iedzīvotāji, sakops „L&T Hoetika ātrās reaģēšanas vienība”.

Fotogrāfijas jāsūta: pa e-pastu: cukmens@lvm.lv vai pa pastu: „Nemēslo mežā!”
AS „Latvijas valsts meži“
Kristapa iela 30
Rīga, LV-1046.

Organizatori norāda, ka fotogrāfijas var iesūtī līdz 20. septembrim.Vērtēšanas kritēriji: balva tiks piešķirta fotogrāfijas autoram, kuram vislabāk būs izdevies attēlot mežu piesārņošanas problēmu. Noslēdzoties konkursam, AS „Latvijas valsts meži” organizēs fotoizstādi, kuras laikā vides ekspertu žūrija izvēlēsies uzvarētāju.

Lai aktualizētu mežu piesārņošanas problemātiku, Cūkmens regulāri viesosies augustā bērnu un jauniešu nometnēs un vēlāk septembrī arī skolās tikies ar bērniem, piedalīsies dažādos pasākumos un sniegs intervijas masu medijiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!