Augstākās izglītības padome (AIP) ceturtdien uz diviem gadiem akreditēja Rīgas Juridisko augstskolu (RJA). Padome augstskolu var akreditēt uz sešiem gadiem un uz diviem. Ceturtdien padomes locekļu vairākums lēma akreditēt mācību iestādi uz mazāko termiņu.
Augstskola dibināta 1998.gadā. Tajā māca studentus maģistrantūras programmā, kurā var apgūt cilvēktiesības, administratīvās un konstitucionālās tiesības, starptautiskās tirdzniecības tiesības, Eiropas Savienības tiesības un tiesību ētiku.

Augstskolā akreditēta vienīgā mācību programma - starptautiskās un Eiropas tiesības. Mācību iestāde akreditācijas procesu veica pirmo reizi. Augstskolas var iegūt akreditāciju tikai tad, ja pirms tam ir akreditēta vismaz viena mācību programma. Pirmos augstskolas diplomus izsniedza 2001.gada martā 20 RJA absolventiem, bet pašlaik skolā mācās 39 studenti no visām Baltijas valstīm.

Ar Stokholmas universitāti noslēgta vienošanās un panākta mutiska vienošanās ar Lundas universitāti un R.Valenberga Cilvēktiesību institūtu par doktorantūras programmas izveidošanu Baltijas valstu juristiem, liecina augstskolas mājas lapā ievietotā informācija. Studijas notiek angļu valodā un ir par brīvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!