Foto: Publicitātes attēli
Trešdien notikušajā Studiju akreditācijas komisijas sēdē akreditēti vēl 30 studiju virzieni, informē Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Visi 30 studiju virzieni akreditēti uz pilnu termiņu - sešiem gadiem. Tehnisku iemeslu dēļ lemšana par viena studiju virziena akreditāciju - Sociālās integrācijas valsts aģentūras koledžas studiju virziena "Ekonomika" - pārcelta uz nākamo komisijas sēdi.

Kopā ir akreditēti jau 112 studiju virzieni. Kā norāda ministrijas pārstāvji, tie ir 45% no visiem saņemtajiem studiju virzienu akreditācijas pieteikumiem.

Trešdien tika akreditēti Latvijas Universitātē īstenotie studiju virzieni "Tiesību zinātne", "Iekšējā drošība un civilā aizsardzība" un "Vides aizsardzība", kā arī Liepājas Universitātes studiju virzieni "Veselības aprūpe" un "Sociālā labklājība", Olaines Mehānikas un tehnoloģijas koledžas studiju virzieni "Ražošana un pārstrāde" un "Vides aizsardzība" un arī Rīgas Stradiņa universitātes Sarkanā Krusta medicīnas koledžas studiju virziens "Veselības aprūpe".

Tāpat akreditēti Latvijas Lauksaimniecības universitātes studiju virzieni "Mehānika un metālapstrāde, siltumenerģētika, siltumtehnika un mašīnzinības", " Veselības aprūpe", "Ražošana un pārstrāde", "Izglītības, pedagoģija un sports", "Ekonomika" un "Iekšējā drošība un civilā aizsardzība".

Tikmēr Baltijas Starptautiskajā akadēmijā akreditēts studiju virziens "Tiesību zinātne", Latvijas Kristīgajā akadēmijā virziens "Mākslas", Alberta koledžā - "Vadība, administrēšana, un nekustamo īpašumu pārvaldība", Latvijas Biznesa koledžā - "Tiesību zinātne", Rēzeknes Augstskolā - "Sociālā labklājība" un "Iekšējā drošība un civilā aizsardzība", Rīgas Tehniskajā koledžā - "Transporta pakalpojumi", Rīgas Tehniskajā universitātē - "Vides aizsardzība" un "Iekšējā drošība un civilā aizsardzība", Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā - "Iekšējā drošība un civilā aizsardzība".

Savukārt Valsts robežsardzes koledžā akreditēts studiju virziens "Iekšējā drošība un civilā aizsardzība", Valsts policijas koledžā - "Iekšējā drošība un civilā aizsardzība", Rīgas Ekonomikas augstskolā - "Ekonomika" un "Vadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība", Biznesa augstskolā "Turība" - "Viesnīcu un restorānu serviss, tūrisma un atpūtas organizācija" un Sociālās integrācijas valsts aģentūras koledžā - "Viesnīcu un restorānu serviss, tūrisma un atpūtas organizācija".

Nākamā Studiju akreditācijas komisijas sēde plānota 7.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!