Iepriekšējās Rīgas domes atstātais "mantojums" ir ļoti smags, īpaši finansiālajā jomā, šodien intervijā Latvijas Radio sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks (JL), kura vadītajai domei rīt apritēs 100 dienas kopš darba uzsākšanas.

Kā sacīja Aksenoks, iepriekšējā dome esot uzņēmusies daudz saistību, kuras tagad jāpilda. Piemēram, izmaksājusi pirms vēlēšanām pabalstus mazturīgajiem, taču tos izmaksājusi "uz nākamo budžeta grozījumu rēķina", ar ko pašreizējai domei jārēķinās.

Taču vienlaikus Aksenoks sacīja, ka viņš ir optimisma pilns par turpmāko darbu domes priekšsēdētaja amatā.

Rīgas mērs norādīja, ka ir izveidota darba grupa, kura veic visu pašvaldības darbinieku un struktūru funkciju analīzi, lai būtu iespējas veikt domes darba pārkārtošanu. "Tas nav tik vienkārši, to nevar izdarīt vienā dienā," sacīja Aksenoks. Viņš arī piebilda, ka esot ļoti jāpiedomā pie informācijas tehnoloģiju (IT) izmantošanas domes struktūrās. "Mēs redzam, ka ir ieguldīti lieli līdzekļi to [IT tehnoloģiju] ieviešanā, bet cerētais rezultāts nav panākts," teica pilsētas mērs.

Pēc Aksenoka domām, līdz šim "domes darbs bija vērsts uz darbu", nevis uz mērķa sasniegšanu, tas ir - darbs ir padarīts, viss atbilst normatīvajiem aktiem, taču nav skaidrs, kāds mērķis ar to tiek sasniegts.

Kā ziņots, šodien Aksenoks rīkos preses konferenci, kurā viņš klāstīs par pirmajās simts dienās Rīgas domē un pilsētā paveikto. Simts dienas Aksenoka vadītajai Rīgas domei apritēs rīt, 6.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!