Rīgas domes stabila darba nodrošināšanai tiek pieļauta iespēja paplašināt domes koalīciju, teica Rīgas domes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks (JL).
"Šādu iespēju nekad nevar izslēgt," teica mērs, norādot, ka patlaban notiek sarunas ar opozīcijas pārstāvjiem par iespējām vairāk iesaistīt viņus lēmumu pieņemšanā. Aksenoks tomēr uzsvēra, ka koalīcijas paplašināšanas jautājums būtu jāapspriež visiem koalīcijas partneriem.

Rīgas mērs apliecināja, ka ceturtdien viņš ticies ar trīs opozīcijas partiju pārstāvjiem, ar kuriem apspriesta iespējamā sadarbība. Pēc viņa vārdiem, pārrunas ceturtdien notikušas ar Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP), partijas "Jaunais centrs" (JC) un apvienības "Dzimtene"/LSP pārstāvjiem.

Aksenoks piebilda, ka jautājums par koalīcijas iespējamo paplašināšanu tika aktualizēts saistībā ar Latvijas Pirmās partijas (LPP) draudiem izteikt neuzticību Rīgas pilsētas izpilddirektoram Ērikam Škaparam (JL) par seksuālo minoritāšu gājiena saskaņošanu Vecrīgā.

Arī JL frakcijas priekšsēdētājs Olafs Pulks teica, ka Rīgas domes koalīcija vēlas pārskatīt sadarbību ar opozīciju, vairāk iesaistot to lēmumu pieņemšanā. Lai gan JL ir svarīga labējā koalīcija, tomēr pats svarīgākais ir rīdzinieku intereses, teica Pulks.

Iespējams, par koalīcijas paplašināšanu varētu tikt lemts rudenī. Pirms tam vajadzētu "atvilkt elpu", sacīja JL pārstāvis.

Pēc Pulka domām, ar koalīcijas paplašināšanu nav jāsteidzas, jo pašreizējai koalīcijai joprojām ir 31 balss. Viņš piekrita, ka "sadarbība un konsultēšanās" būs gan ar LSDSP, gan JC.

Kā aģentūrai LETA sacīja Tautas partijas (TP) frakcijas priekšsēdētāja vietniece Sarmīte Pīka, TP pagaidām nav viedokļa par iespējamo LSDSP iekļaušanu koalīcijā.

Viņa sacīja, ka TP jautājumu apspriedīs, ja JL izteiks šādu piedāvājumu. "Patlaban mēs nogaidīsim," sacīja Pīka.

Arī LPP frakcijas priekšsēdētājs Jānis Zaržeckis sacīja, ka partija pagaidām nav apspriedusi jautājumu par iespējamo LSDSP un JC iekļaušanu koalīcijā.

Viņš norādīja, ka LPP turpinās darbu koalīcijā tāpat kā līdz šim. Zaržeckis skaidroja, ka LPP pilnībā izteikusi savu protestu par geju gājiena atļaušanu ar Lujāna aiziešanu.

TB/LNNK frakcijas priekšsēdētāja Jāņa Birka preses sekretāre Ieva Prauliņa sacīja, ka TB/LNNK atbalsta atsevišķu LSDSP pārstāvju piesaistīšanu koalīcijai.

Sadarboties ar JC TB/LNNK nebūtu gatava, norādīja partijas frakcijas priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka Rīgas dome ceturtdien noraidīja opozīcijas ierosinājumu atbrīvot no Rīgas pilsētas izpilddirektora amata partijas "Jaunais laiks" (JL) pārstāvi Ēriku Škaparu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!