Rīgas domes darbinieki saņems viņiem paredzētas prēmijas, taču vispirms nepieciešams izvērtēt izmaksājamo prēmiju katram darbiniekam, teica Rīgas domes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks (JL).
Rīgas domes darbinieki prēmijas saņems četras reizes gadā, - tas noteikts koplīgumā ar Latvijas Pašvaldību darbinieku arodbiedrības Rīgas domes pirmorganizāciju. Iepriekšējais Rīgas mērs Gundars Bojārs (LSDSP) šā gada sākumā ir teicis, ka prēmijas Rīgas domes darbiniekiem turpmāk varētu izmaksāt pirms svētkiem, piemēram, pirms Lieldienām, Jāņiem, 18.novembra un Ziemassvētkiem.

Aksenoks ir norādījis, ka, visticamāk, Rīgas domes darbinieki saņems viņiem paredzētas prēmijas par otro ceturksni nevis Jāņos, bet gan vēlāk.

Rīgas domes priekšsēdētājs minējis, ka prēmijas var svārstīties no 50% līdz 100% no darbinieka algas apjoma. Lai izvērtētu maksājamās prēmijas, Rīgas mērs ir uzdevis domes struktūrvienību vadītājiem izvērtēt, cik liela prēmija izmaksājama katram struktūrvienības darbiniekam, par pamatu ņemot darbinieka darba kvalitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!