No 2006. gada 1. janvāra minimālā mēneša darba alga aktieriem būs trīs minimālo darba algu apmērā – tātad, 270 lati, informēja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciālists Kristaps Kārkliņš.
Aktieru minimālās mēneša darba algas apjoms mainīsies vienlaikus ar Ministru kabineta noteiktās minimālās mēneša darba algas apjoma izmaiņām.

To paredz ceturtdien Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais projekts “Noteikumi par darba samaksas sistēmu no valsts budžeta finansējamo teātru aktieriem”. Noteikumi paredz, ka teātra direktoram līdz kārtējā gada 1.maijam jāiesniedz Kultūras ministrijā finanšu aprēķins par nākamā gada teātra sezonā plānoto aktieru skaitu, pamatotu ar nākamā gada sezonas teātra repertuāru. Šie noteikumi ir izstrādāti pēc konsultācijām ar Latvijas teātra darbinieku savienību un Latvijas Profesionālo aktieru apvienību, kuras noteikumu projektu atbalsta. Projektā paredzēts, ka aktierus var materiāli stimulēt par augstiem mākslinieciskā darba rezultātiem atbilstoši viņa darba ieguldījumam. Konkrētus prēmēšanas apmērus aktierim noteiks teātra direktors. Attiecībā par prēmijām, tās tiks maksātas no teātra pašu ieņēmumiem. Noteikumi paredz, ka aktieris var saņemt piemaksu par intensīvu noslodzi izrādēs un mēģinājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!