Foto: Shutterstock
Līdz šim aktīvāk e-recepšu izrakstīšanu sākušas lielās slimnīcas Rīgā, kā arī dažas ģimenes ārstu prakses Latvijas reģionos, liecina aptieku tīkla "Mēness aptieka" saņemto e-recepšu apjoms.

Reģionos aktīvāk e-recepšu izmantošanu sākušas dažas ģimenes ārstu prakses Aizputē, Alūksnē un Jelgavā.

Līdz šim e-receptes izmantojuši 188 "Mēness aptieka" klienti, kuru iegādāto medikamentu summa ir apmēram 7500 eiro. Daļa no aptieku klientiem e-receptes izmantojuši vairākkārt.

"Lai arī pagaidām e-receptes izmanto salīdzinoši neliela daļa no "Mēness aptieka" klientiem, redzam, ka ir ārstu prakses un medicīnas iestādes, kas jau aktīvi izmanto e-recepšu izrakstīšanas iespējas. "Mēness aptiekas" klienti interesējas par e-receptes lietošanu un aptieku iespējām tās pieņemt. Patlaban e-recepšu izmantošanas apjomi vistiešāk atkarīgi no ārstu vēlmes un gatavības izmantot piedāvātās e-veselības iespējas, izrakstot receptes elektroniski. "Mēness aptieku" farmaceiti un farmaceitu asistenti ir apmācīti un gatavi darbam ar e-receptēm," norāda holdinga AS "Repharm" ģenerāldirektors Dins Šmits.

E-receptes patlaban tiek lietotas 50 tīkla "Mēness aptieka" aptiekās.

"Mēness aptieku" tīklu pārvaldošais uzņēmums "Sentor Farm aptiekas" 2015. gadā strādāja ar 103,2 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 19% vairāk nekā 2014. gadā, kad apgrozījums bija 87,3 miljoni eiro. Uzņēmums 2015. gadā nopelnīja 2,81 miljonu eiro, kas ir par 12% mazāk nekā 2014. gadā, kad peļņa bija 3,21 miljons eiro.

"Sentor Farm aptiekas" iekļautas vietējā holdingā "Repharm", kas izveidots 2009. gadā, apvienojot "Sentor Farm aptiekas" un "AS Recipe Plus" - zāļu, medicīnas un veselības preču izplatītāja – resursus. Holdingā ietilpst arī AS "Veselības centru apvienība", kas aptver 12 medicīnas iestādes, kā arī "Centrālā laboratorija" ar vairākām filiālēm visā Latvijā.

"Repharm" pamatkapitāls ir 385 000 eiro un tā vienādās daļās pieder diviem Latvijas pilsoņiem – Josifam Aptam un Jeļenai Ņikitinai. Taču tā kā "Repharm" ir akciju sabiedrība, tai Uzņēmumu reģistram nav jāsniedz ziņas par īpašniekiem, tāpēc šī informācija var neatbilst patiesībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!