2000.gada vasaras Olimpisko spēļu priekšvakarā operators, žurnālists un ceļotājs Aleksandrs Vovnijs ar divriteni dodas ceļojumā pa Austrāliju.
Austrālijas projekta galvenais uzdevums ir sagatavot televīzijas sižetus un reportāžas par šo zemi, tās dabu un iedzīvotājiem. Ceļojumā laikā tapušos materiālus Aleksandrs plāno operatīvi nogādāt Latvijas masu medijiem.

7 tūkstošus kilometru garajā ceļojumā, kas ilgs no maija līdz oktobrim, Aleksandram nāksies šķērsot gan tuksnešainus apvidus, gan Austrālijas industriālās attīstības rajonus.

Šis ceļojums ir daļa no Aleksandra pasaules apceļošanas projekta. Kopš 1991. gada Aleksandrs jau ir veicis vairāk nekā 50 000 km, apmeklējot 38 Eirāzijas valstis.

Ceļojuma laikā Aleksandrs uz Austrāliju vedīs Latvijas Bankas sudraba monētas, kaltas speciāli 2000. gada Olimpiskajām spēlēm.

Projektu atbalsta arī ilggadējais sponsors veloveikals “Trek”, Banka “Paritāte”, A/S “Baterijas”, radio “PIK”, lielākā Interneta kompānija Baltijā DELFI un firma LAS-1.

Ceļojuma materiāli regulāri tiks raidīti Latvijas Valsts televīzijas 1. kanāla pārraidē “Mēs trijstūrī” (latv.val), 2. kanāla raidījumā “8. stāvs” (krievu.val.), kā arī radio “PIK”. Bet ceļojuma dienasgrāmatu, attēlus un pat videomateriālus ikdienu varēs lasīt un vērot DELFI.

DELFI piedāvā noskatīties dažas Aleksandra iepriekšējo ceļojumu liecības.

Lai noskatītos videomateriālus (MPEG1 formātā), datorā jābūt instalētai programmai Microsft Media Player.

Labas kvalitātes videomateriāli lasītājiem ar ātru Interneta pieslēgumu:

Taizemes tirgus uz ūdens (1,63 MB)
Tibeta, Lhasa, budistu svētvieta (1,63 MB)
Gaiļu cīņas Laosā (1,40 MB)
Dienvidaustrumāzijas nakšu romantika (1,70 MB)

Sliktākas kvalitātes videomateriāli lasītājiem ar lēnu Interneta pieslēgumu:

Taizemes tirgus uz ūdens (303 KB)
Tibeta, Lhasa, budistu svētvieta (297 KB)
Gaiļu cīņas Laosā (262 KB)
Dienvidaustrumāzijas nakšu romantika (299 KB)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!