26.maija vakarā Tautas partijas (TP) valde vienbalsīgi nolēma izslēgt no TP Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Aleksandru Kiršteinu.

Kā aģentūru LETA informēja TP valdes loceklis un Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Lagzdiņš, TP valde konstatēja, ka Kiršteins pēdējos mēnešos "uzsācis provokatorisku, ekstrēmu, TP programmai neatbilstošu politisku darbību".

Šī Kiršteina rīcība pēdējās dienās novedusi pat pie izteikumiem, kas robežojas ar antisemītismu.

Lagzdiņš uzsvēra, ka "TP ir labēja, konservatīva partija, kuras politika balstās uz latviskās un kristīgās ētikas vērtībām".

TP valde lēmumu par Kiršteina izslēgšanu no partijas pieņēma balstoties uz partijas statūtu 14.punktu, kas valdei dod tādas tiesības.

Partijas valde uzskata, ka Kiršteins nevar turpināt ieņemt Saeimas ārlietu komisijas priekšsēdētāja amatu un ierosina viņu no šī amata atcelt.

TP rekomendēs Saeimas ārlietu komisijas priekšsēdētāja amatam TP biedri, pieredzējušu ārlietu speciālisti Vairu Paegli.

Kiršteins bija TP biedrs kopš 1998.gada 28 oktobra. Kā liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija, Kiršteins 1988.gadā piedalījās Latvijas Nacionālās Neatkarības kustības (LNNK) dibināšanā. 1997.gada maijā LNNK padome Kiršteinu izslēdza no partijas.

1997.gada jūnijā viņš Nacionālās Reformu partijas dibināšanas kongresā ievēlēts par partijas priekšsēdētāju, bet 1998.gad rudenī pārgāja Tautas partijas rindās.

Saeimas kuluāros runā, ka Kiršteins ir sācis darbu pie jaunas nacionālas partijas dibināšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!