Šī gada pirmajā pusgadā Latvijā alkoholisko dzērienu un alus patēriņš pieaudzis par aptuveni 30%, liecina Valsts ieņēmumu dienesta statistika.
2005.gada pirmajā pusgadā akcīzes nodoklis par alkoholiskajiem dzērieniem un alu kopumā iekasēts 30,4 miljonu latu apmērā, kas ir par 7 miljoniem jeb par 30% vairāk kā pērnā gada pirmajā pusgadā.

Nodokļa ieņēmumu kāpumu veicināja alkoholisko dzērienu patēriņa pieaugums par 29%. Šī gada pirmajā pusgadā alkohola patēriņš absolūtā alkohola izteiksmē palielinājies par 31% salīdzinājumā ar iepriekšējā gada pirmo pusgadu galvenokārt uz degvīna apjomu rēķina. Alus patēriņš šogad saglabājies pērnā gada līmenī.

No 2000. līdz 2002.gadam alkoholisko dzērienu patēriņš absolūtā alkohola izteiksmē samazinājās, taču 2003.gadā tas pieauga uz vājo alkoholisko kokteiļu un alus rēķina. Pērn alkohola patēriņa kāpumu izraisīja tieši stipro dzērienu, pārsvarā degvīna patēriņa apjomu pieaugums, savukārt Latvijā populārākā alkoholiskā dzēriena – alus – patēriņš salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu samazinājās par 9%.

No Latvijā realizētajiem dzērieniem šī gada pirmajā pusgadā 74,6% bija alus, 7,7% - vīns, 2,4% - raudzētie dzērieni un citi dzērieni.

Populārākie realizētie dzērieni bija “Aldara” Pilzenes un Gaišais alus, Cēsu gaišais alus, “Kagors” , degvīni “Kaznacheiskaya” un “3 graudu”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!