Foto: LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) trešdien pulksten 21.53 saņēma izsaukumu uz Siguldas novada Allažu pagastu, kur dega kokapstrādes angāra jumts 150 kvadrātmetru platībā. Dzēšanas darbā notikuma vietā pabeigti vien ceturtdienas rītā, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas evakuējās 20 cilvēki. Notikuma vietā strādāja VUGD ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot astoņas autocisternas un četras autokāpnes, kā arī Inčukalna brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

Savukārt pulksten 14.57 tika saņemts izsaukums Krāslavas novada Dagdas pagastā, kur dega vienstāva māja 60 kvadrātmetru platībā, saimniecības ēka 100 kvadrātmetru platībā, šķūnis 20 kvadrātmetru platībā un kokzāģētava ar dēļiem 80 kvadrātmetru platībā. Pulksten 20.30 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, ēdiens uz ieslēgtas plīts, siens, pirts, vieglā automašīna, dārza mājas un kūla, siena ruļļi, meža zemsedze, kokmateriāli šķūnī, sodrēji māju dūmvados.

Līdz ar laikapstākļu uzlabošanos pieaug arī kūlas ugunsgrēku skaits. Šogad kopumā dzēsti jau 772 pērnās zāles ugunsgrēki.

VUGD aicina iedzīvotājus gaidāmajās svētku brīvdienās nededzināt kūlu un izvēlēties citus teritoriju sakopšanas veidus. VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un tā apdraud cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī rada būtisku kaitējumu dabai, jo iznīcina vērtīgus augus, kukaiņus, sīkdzīvniekus un putnu ligzdas.

Vakar Ludzas novada Zaļesjes pagastā no upes tika izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 95 izsaukumus – 57 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 38 bija kūlas un divi meža ugunsgrēki, 27 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukums bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!