Foto: AFI
Latvijai ir pa spēkam atjaunot savu konkurētspēju un ekonomikas izaugsmi, ja tā spēs izpildīt stabilizācijas programmā nospraustos mērķus – šādu optimistisku viedokli pēc tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski (JL) pauda ES finanšu komisārs Hoakins Almunja.
Foto galerija

Viņš skaidroja, ka Latvija ir spējīga līdz 2011.gadam iegrožot inflāciju un izpildīt citus kritērijus, lai varētu ieviest eiro. Tāpat Latvijai ir pa spēkam īstenot svarīgas reformas, kas skar izglītību, veselības aprūpi, valsts aparātu, kā arī mazina bezdarbu.

Almunja uzsvēra, ka viņa vizītes uzdevums esot iedrošināt Latvijas politiķus šo reformu veikšanai. Tas ir pilnīgi iespējams, ja izpilda programmas mērķus, atzina komisārs. “Es iedrošināšu viņus atbalstīt šīs reformas,” sacīja Almunja.

Dombrovskis tikšanos komentēja atturīgi, vien norādot, ka pārrunās strukturālas reformas, ekonomikas stabilizācijas programma un šī gada budžeta grozījumi, kurus valdība gatavojas iesniegt Saeimā jūnijā.

Tikmēr Almunja jau konkrētākus secinājumus par Latvijas ekonomiku solīja paust trešdienas pievakarē, pēc tam, kad būs ticies ar Saeimas deputātiem, Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimševiču un citiem politiķiem un finansistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!