Foto: F64

Uzlabojoties laika apstākļiem un mitējoties vējam, alpīnisti Rīgā ir sākuši darbu Vanšu tilta vantīs, lai veiktu tilta apsekošanu, skaidroja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Alpīnisti līdz pat 3. februārim veiks visu vanšu sistēmas inspekciju, rāpjoties vantīs, un veicot arī pilona inspekciju.

"Tilta apsekošanas un inspekcijas laikā satiksme uz tilta netiks ierobežota vai slēgta, tomēr autovadītājiem jāņem vērā, ka uz sadalošās joslas atradīsies speciālisti ar specializētu apģērbu un aprīkojumu," norādīja departamentā.

Šādas inspekcijas transportbūvēm jāveic reizi piecos gados, lai noteiktu tilta nestspēju un ilgmūžību. Inspekcijas veic kvalificēti un pieredzējuši tiltu inženieri un speciālisti, uzsvēra departamentā.

Inspekcijas laikā veiks detalizētu visu konstrukciju apsekošanu, nestspējas aprēķinus, tajos iekļaujot slodžu vērtējumu – pašsvaru, ikdienas satiksmes slodzi, gājēju slodzi, projekta slodzi, kustīgo slodžu dinamisko iedarbību un līdzīgi.

Rīgā kopumā ir 35 tilti, 60 satiksmes pārvadi un estakādes, 16 gājēju tilti un pārvadi, 27 tuneļi. Satiksmes departaments iecerējis šogad speciālās inspekcijas veikt 60 objektos uz tiltiem un satiksmes pārvadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!