Alsungas sociālās aprūpes centra "Reģi" krāsmatās atrastas 24 bojāgājušo pansionāta iemītnieku mirstīgās atliekas, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kuldīgas rajona brigādes komandieris Dzintars Pakalns.
Pakalns piebilda, ka meklēšanas darbi ir pabeigti un pirmdien netiks turpināti. VUGD darbinieki ir pārmeklējuši visu ugunsgrēka nopostīto ēku, bet viena cilvēka mirstīgās atliekas nav atraduši.

Kā ziņots, ugunsgrēks pansionātā izcēlās naktī uz piektdienu, 23.februāri, ap plkst.1. Alsungas pansionātā uzturējās pirmās un otrās grupas invalīdi. Par iespējamo ugunsgrēka izcelšanās iemeslu tiek minēta elektroierīču, visticamāk, sildītāju vai apkures sistēmu, bojājumi, taču arī pieļauts, ka to varētu būt izraisījusi neuzmanīga smēķēšana.

Kopumā ugunsgrēkā no liesmām izglābās vairāk nekā 60 pansionāta iemītnieki, bet gājuši bojā 25 cilvēki. Bojāgājušo mirstīgās atliekas ugunsgrēkā ir stipri cietušas, līdz ar to tiek pieļauts, ka ne visus bojāgājušos varēs identificēt.

Šis ir traģiskākais ugunsgrēks Latvijas vēsturē.

Labklājības ministre Dagnija Staķe (ZZS) nolēmusi nākamnedēļ paredzētajā valdības sēdē lūgt līdzekļus sociālās aprūpes centra būvniecībai Alsungā. Ministre pieļauj, ka jaunas pansionāta ēkas būvei būtu nepieciešami aptuveni divi miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!