Foto: LETA
Ikšķiles vidusskolas direktora Česlava Batņas izstrādātā alternatīvā pedagogu darba samaksas modeļa ieviešanai vēl varētu būt nepieciešami aptuveni 68 miljoni eiro.

Kā ceturtdien pēc tikšanās ar Batņu norādīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V), minētā summa atbilstoši sākotnējiem provizoriskajiem aprēķiniem būtu nepieciešama papildus budžetā jau iezīmētajiem 27 miljoniem eiro nākamajam gadam.

Šajā summā vēl pagaidām nebūtu iekļaujami pirmsskolas pedagogi, norādīja Šadurskis.

Jautāts par to, cik līdzekļu provizoriski būtu nepieciešams pirmsskolas izglītības iestādēm saskaņā ar Batņas modeli, Šadruskis norādīja, ka pirmie aprēķini liecina, ka no valsts budžeta vēl papildus būtu nepieciešami aptuveni 30 miljoni eiro, savukārt no pašvaldību budžeta - vēl aptuveni 60 miljoni eiro.

Līdz ar to modeļa provizoriski aprēķinātā fiskālā ietekme papildu jau iezīmētājiem 27 miljoniem eiro varētu būt aptuveni 158 miljoni eiro.

Ziņots, ka Batņa izstrādājis alternatīvu pedagogu darba samaksas modeli. Tā izstrādei veltītajā darba grupā piedalījās arī Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība un Latvijas Izglītības vadītāju asociācija.

Alternatīvais modelis paredz, ka pedagogam tiktu samaksāts par visiem viņa veiktajiem pienākumiem, tomēr vienlaikus atalgojums būtu atkarīgs no skolēnu skaita.

Alternatīvais modelis balstītos uz 40 stundu darba nedēļu, turklāt mērķdotācija pedagogu algām tiktu novirzīta līdz pašvaldībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!