Foto: stock.xchng
Lai demonstrētu dažādu tehnisko nozaru starpdisciplinaritāti, nākamnedēļ Alūksnē, Gulbenē un Saldū norisināsies Robotu būves semināri, informēja Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Informācijas centra korespondente Egita Kancāne.

Robotu būves seminārā jaunieši apgūs teorētiskos robotu uzbūves, elektronikas un programmēšanas pamatus un veidos sumo robotus.

Semināra noslēgumā notiks sumo robotu cīņas, kurās tiks noskaidroti spēcīgākie jauniešu izveidotie roboti, kas piedalīsies Baltijas Robotikas sacensībās Rīgā un Tartu.

Semināri ir bezmaksas, un tajos dalībnieki tiks nodrošināti ar nepieciešamajiem darba materiāliem un instrumentiem.

Robotu būvēšanas pamatelementi ir praktiskās dzīves puses miniatūra versija - ja jaunietis pārzina mehānikas, elektronikas un programmēšanas principus, viņš arī reālajā dzīvē neapjuks nestandarta situācijā. Ar robotikas aktivitāšu palīdzību skolēni, studenti un citi robotikas interesenti apgūst praktiski teorētiskās zināšanas, kā arī radīs jaunas idejas un netradicionālus paņēmienus robotikas attīstībai.

Semināru beigās dalībniekiem būs arī iespēja vērot unikālu robotu uzvedumu, kas tapis pēc brāļu Grimmu pasaku "Sarkangalvīte" un "Trīs sivēntiņi" motīviem. Uzveduma aktieru lomās iejutīsies "Lego Mindstorm" roboti, kas Igaunijā jau ir kļuvuši par izglītības sistēmas sastāvdaļu.

Seminārs notiks 16.aprīlī Gulbenes novada Valsts ģimnāzijā, 17.aprīlī - E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā, 18.aprīlī - Saldus Druvas vidusskolā.

Robotu būves seminārus no 2011 gada oktobra līdz šī gada maijam organizē RTU sadarbībā ar Tartu Universitāti.

Semināri norisināsies 12 Latvijas un 12 Igaunijas pierobežas skolās un augstskolās.

Šī ir viena no Latvijas - Igaunijas pārrobežu sadarbības projekta "ICT DCNet" aktivitātēm, un tos līdzfinansē Eiropas Savienība. Seminārus Latvijas jauniešiem organizē un vada RTU Robotikas kluba aktīvisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!