Otrdien ap plkst.12 Alūksnes novērojumu stacijā nokrišņu laikā novēroti sniega graudi, kas no debesīm krituši vien dažas minūtes, bet pēc tam atkal sācis līt lietus un uz zemes uzkritušie sniega graudi ātri izkusuši, stāstīja Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Mākoņi, kas šorīt šķērsoja valsti ar diezgan intensīviem gāzienveida nokrišņiem, arī citviet, iespējams, līdz ar lietu atnesa sniega graudus vai slapja sniega pārslas.

Aukstās gaisa masas šodien ar stipro vēju no ziemeļiem turpina ieplūst Latvijā, tādēļ varēja gadīties, ka intensīvā nokrišņu laikā zemes virsu varēja sasniegt arī neizkusuši lietus pilieni jeb sniega pārslas, kas nepaspēja līdz zemes sasniegšanai izkust, jo gaisa temperatūra ir diezgan zema.

Arī naktī gaidāms mākoņains laiks, kas brīžiem skaidrosies. Vietām, galvenokārt piekrastes rajonos, naktī nedaudz īslaicīgi līs, iespējams arī slapjš sniegs. Šodienas spēcīgais vējš ar vakaru nedaudz pierims un naktī jau pūtīs mēreni stiprs ziemeļrietumu vējš, kas piekrastē pūtīs brāzmās no 15 līdz 17 metriem sekundē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!