Foto: DELFI Aculiecinieks
Sestdien Alūksnē propāna gāzes eksplozijā cietušais vīrietis pārvests no vietējās slimnīcas uz Rīgu, kur viņš ievietots Valsts apdegumu centrā "Biķerniekos", informēja Alūksnes slimnīcā.

Cietušā stāvoklis ir stabils, sacīja Alūksnes slimnīcā, sīkāku informāciju par vīrieša veselības stāvokli nesniedzot.

Vīrietis guvis sejas, plaukstu, kāju apdegumus, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Jau ziņots, ka sestdienas vakarā Alūksnē, kādas Torņa ielas piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī, notika propāna gāzes eksplozija, kurā cieta viens cilvēks. Savukārt no citiem tuvējiem dzīvokļiem nācās evakuēt 33 cilvēkus, jo mājā bija parādījušās plaisas un tā vairs nebija droša.

Saskaņā ar aculiecinieku teikto, cietušais vīrietis ar sprādziena vilni tika izmests no dzīvokļa.


Pašlaik sprādzienā cietusī mājas daļa ir iekonservēta līdz brīdim, kad ieradīsies valsts institūciju izveidotā komisija. Iedzīvotājiem nav pieejami 15 dzīvokļi.

Pēc sprādziena trīs cilvēki izmantoja pašvaldības sniegto iespēju pārlaist nakti Alūksnes Valsts ģimnāzijas internātā, bet pārējie 30 evakuētie ļaudis atrada pajumti pie saviem radiem vai draugiem, pastāstīja Alūksnes novada domes izpilddirektore Janīna Čugunova. Pašvaldība ir gatava parūpēties par to, lai uz laiku bez dzīvesvietas palikušie cilvēki būtu zem pajumtes un paēduši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!