Foto: DELFI Aculiecinieks

Alūksnes novadā četrām propāna gāzes sprādzienā mājokli zaudējušām ģimenēm piedāvās dzīvojamo platību, pavēstīja Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Druvis Mucenieks.

Viņš norādīja, ka dzīvokļu izīrētāji pašvaldībai iesnieguši divus dzīvojamās platības piedāvājumus, viens no tiem bijis pilsētā, otrs – ārpus tās, Ziemera pagasta Māriņkalna ciemā. Savukārt trešdien notikušajā Dzīvokļu komisijas sēdē nolemts, ka arī pašvaldība piedāvās dzīvokļus vēl divām ģimenēm.

"Pagaidām dzīvesvietu piedāvās četrām ģimenēm, priekšroku dodot ģimenēm ar nepilngadīgiem bērniem," teica Mucenieks.

Pēc viņa paustā, ar iesniegumu par dzīvojamās platības nepieciešamību novada pašvaldībā ir vērsušās 11 ģimenes, un pašvaldība cer, ka saņems vēl piedāvājumus no dzīvokļu izīrētājiem, lai arī atlikušajām ģimenēm varētu nodrošināt dzīvesvietu.

Vēstīts, ka 3. septembra vakarā daudzdzīvokļu ēkā Alūksnē, Torņa ielā 15, notika propāna gāzes sprādziens, pēc kura no vienas mājas daļas tika evakuēti 15 dzīvokļu iemītnieki.

Valsts policija sākusi kriminālprocesu. Vēl nav oficiāla slēdziena par sprādziena cēloni, taču ir izvirzīta versija, ka sprādziens noticis gāzes noplūdes dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!