Foto: AFP/Scanpix

Aizsardzības ministrija (AM) aicina aizsardzības nozares darbiniekus, Nacionālo bruņoto spēku karavīrus un ikvienu Latvijas iedzīvotāju piedalīties akcijā, lai sniegtu atbalstu Ukrainas karavīru bērniem, uzsākot skolas gaitas jaunajā mācību gadā, portāls "Delfi" uzzināja AM.

Šā gada martā Krievijas okupācijas dēļ Ukrainas bruņoto spēku karavīri un viņu ģimenes bija spiestas pamest savas dzīvesvietas Krimā un pārcelties uz vairāk nekā 300 kilometru attālo Mikolajevas apgabalu. Šogad jaunajā mītnes vietā uz skolu dosies ap 190 šo karavīru bērnu vecumā līdz 19 gadiem.

Lai palīdzētu piespiedu pārcelšanās rezultātā cietušajām Ukrainas karavīru ģimenēm un atvieglotu viņu ikdienas rūpes, AM, atsaucoties uz Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba lūgumu, ir uzsākusi palīdzības akciju, kurā aicina ziedot praktiskas lietas, kas būtu noderīgas jaunā mācību gada uzsākšanai.

Līdz 15.augustam aizsardzības nozarē strādājošie ir aicināti ministrijā nogādāt skolas gaitām nepieciešamās kancelejas preces - zīmuļus, pildspalvas, papīru, penāļus, krāsas un citas lietas, kā arī skolas somas.

Augusta vidū ar Latvijas vēstniecības Ukrainā atbalstu sūtījums tiks nogādāts bērniem Mikolajevā.

AM un Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO) aicina ikvienu iedzīvotāju nepalikt vienaldzīgiem un pievienoties aizsardzības nozarē strādājošajiem šajā palīdzības akcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!