Foto: stock.xchng
Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) ar SIA "Lattelecom" slēgs līgumu par IP datu pārraides nodrošināšanu teju 1,3 miljonu latu vērtībā, informē ĀM preses centrs.

Līgums tiks slēgts līdz 2013. gadam. Arī iepriekšējos divus gadus IP datu pārraidi Ārlietu ministrijai nodrošināja "Lattelecom", taču par lielāku summu - kopumā 2,56 miljoniem latu.

"Lattelecom" tika izvēlēts slēgtā konkursa procedūrā. Bez "Lattelecom" pieteikumus iesniedza vēl SIA "Globalcom", kā arī SIA "CSC Telecom", kura pieteikums tika noraidīts, jo tas neizpildīja atlases prasības, proti, nebija iesniegta nepieciešamā dokumentācija par apakšuzņēmējiem. Līdz ar to ĀM uzaicināja iesniegt piedāvājumu un tehniskās specifikācijas "Lattelecom" un "Globalcom".

SIA "Lattelecom piedāvājums" tika izvēlēts kā saimnieciski visizdevīgākais ar viszemāko cenu.

"Lattelecom" nodrošinās sakaru kanālus starp Ārlietu ministriju un Latvijas diplomātiskajām un konsulārajām pārstāvniecībām ārvalstīs. Šos sakaru kanālus izmanto gan iekšējie datortīkli, gan vīzu informācijas sistēmas, gan balss pārraide (IP telefonija), kā arī citas informācijas sistēmas un saziņas līdzekļi.

Maksājumi tiks veikti katru gadu plānotā budžeta ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!