Aizsardzības ministrijas (AM) nākamā gada budžetu nākamgad plānots palielināt no 265 miljoniem latu līdz 294,487 miljoniem latu. Lielākais palielinājums – 9,22 miljoni latu – paredzēts karavīru atalgojuma palielināšanai, liecina nākamā gada budžeta projekts.

Budžeta projektā norādīts, ka palielinājums par 790 000 latu ir paredzēts "valsts drošības aizsardzībai", bet precīzāk šī pozīcija nav atšifrēta, jo tā ir klasificēta informācija.

DELFI

Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) nākamgad paredzēts palielināt finansējumu par 25 423 latiem līdz 205,749 miljoniem latiem. NBS vadība samazinājusi savus izdevumus par 123 100 latiem, optimizējot plānotās preču un pakalpojumu iegādes (NBS Apvienotā štāba un Štāba bataljona kārtējie uzturēšanas izdevumi), savukārt par 41 000 latu palielināti izdevumi Valsts kartogrāfijas sistēmas izveides turpināšanai.

Gaisa spēkiem plānots palielināt finansējumu par 5,37 miljoniem latu līdz 13,485 miljoniem latu, izdevumi palielināti NBS ilgtermiņa izpildes nodrošināšanai.

Jūras spēkiem nākamgad plānots piešķirt 19 miljonus latu, kas ir par 1,7 miljoniem mazāk, nekā šogad. Nākamgad plānots pabeigt Jūras spēku bāzes izveidi Liepājā, pielāgot kuģi "A-90 Varonis" naftas savākšanas funkciju veikšanai

Starptautisko operāciju un Nacionālo bruņoto spēku personālsastāva centralizētajā atalgojuma programmā nākamgad plānots finansējuma palielinājums par 9,22 miljoniem latu līdz 102,415 miljoniem latu. No palielinājuma līdzekļiem 4,8 miljonus latu plānots atvēlēt profesionālā dienesta attīstības nodrošināšanai (uzturdevas kompensācijas nodrošināšanai naudā).

Savukārt "sabiedrības informēšanai un līdzdalības veicināšanai aizsardzības jautājumos" finansējums palielināts par 313 700 latiem un sasniegs piecus miljonus latu. Līdzekļi palīdzēti žurnāla "Tēvijas sargs" izdošanai, Kara muzeja darbības nodrošināšanai, nodarbību rīkošanai skolēniem, jaunsargu apmācībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!