Latvijas Ārlietu ministrija cerīgi uztver jauno Krievijas ārpolitikas koncepciju, taču vēlreiz uzsver, ka Latvijas stratēģiskie mērķi palikuši nemainīgi - tā ir iestāšanās Eiropas Savienībā un NATO.
Tā jauno Krievijas ārpolitikas koncepciju otrdien sarunā ar BNS komentēja Latvijas ārlietu ministrs Indulis Bērziņš.

Pēc Bērziņa vārdiem, kopumā Krievijas koncepcija kārdināli nav mainījusi Krievijas ārpolitiku, un šobrīd svarīgākais, pēc Latvijas domām, ir nevis "konceptuālā skaidrība", bet šī dokumenta un politikas realizācija.

"Latvija ir gatava veidot konstruktīvas attiecības ar Krieviju un tā neizvirza nekādus priekšnoteikumus attiecību veidošanā," sacīja ministrs. Bērziņš ar nožēlu atzina, ka Krievijas koncepcijā parādās pretēja pozīcija.

Jau ziņots, ka jaunajā ārpolitikas koncepcijā Krievija paudusi cerības veidot labas attiecības ar Baltijas valstīm, taču, tāpat kā līdz šim, pirms attiecību uzlabošanas izvirza izpildīt prasības krievu valodā runājošo iedzīvotāju tiesību jomā.

Bērziņš uzsvēra, ka cilvēktiesību ievērošana ir pašas Latvijas interesēs, jo tā vēlas, lai valsts rīcība būtu atbilstoša starptautiski pieņemtajām normām.

"Ja Latvija nākotnē sevi redz Eiropas Savienībā (ES) un NATO, tad praktiski ir neiespējami neievērot Eiropas praksē ieviestās normas," sacīja ministrs.

Viņš pauda cerību, ka Krievijas politika attiecībā pret Latviju un Baltijas valstīm tiks veidota kā ar nākamajām ES valstīm, ņemot vērā, ka ES ir Krievijas stratēģiskais sadarbības partneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!