Krievijas paziņojums par Latvijas parlamenta it kā pausto atbalstu čečenu teroristiem liecina par nepietiekamu "lietu izpratni" vai arī mēģinājumu apzināti sagrozīt faktus.
Šādu viedokli BNS sestdien pauda Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš.

Ziņu aģentūra "ITAR TASS" sestdien izplatījusi Krievijas Ārlietu ministrijas (ĀM) oficiālā pārstāvja teikto, ka Latvija ar ceturtdien pieņemto paziņojumu paudusi tiešu atbalstu Čečenu teroristiem.

"Ja kāds Krievijā to [Latvijas Saeimas paziņojumu] tā tulko, tad viņš vai nu pietiekami neizprot būtību, vai arī mēģina apzināti sagrozīt Latvijas nostāju," sacīja Riekstiņš.

Viņš uzsvēra, ka Latvija vairākkārt ir paudusi, ka nosoda terorismu visās tā izpausmēs.

"Šādu Latvijas valdības pozīciju dažādas amatpersonas ir paudušas jau vairākkārt," sacīja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs.

Ministru prezidenta padomnieks ārlietu jautājumos Aivars Groza BNS pauda viedokli, ka Saeimas un Ārlietu ministrijas izteikumi par Čečeniju nav bijuši vērsti uz Krievijas teritoriālās integritātes apšaubīšanu, bet gan izteiktas bažas par humantitāro situāciju reģionā.

Tādēļ viņš Krievijas oficiālā pār stāvja izteikumus vērtē kā pārsteidzīgus.

BNS jau ziņoja, ka Saeima ceturtdien pieņēma paziņojumu par Krievijas militārajām akcijām Čečenijā, kurā aicināja nekavējoties pārtraukt karadarbību un sēsties pie sarunu galda.

Saeima aicina sarunās kā vidutājus izmantot starptautiskās organizācijas, lai vienotos par konflikta mierīgu un taisnīgu risinājumu, respektējot cilvēktiesības un tautas pašnoteikšanās tiesības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!