Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) uzskata, ka Krievijas prezidenta vēlēšanu atbilstība starptautiskajiem standartiem nav objektīvi izvērtējama, jo starptautisko novērotāju klātbūtne bijusi apgrūtināta. Tomēr Latvija cer, ka sadarbība ar Krievijas jauno prezidentu Dmitriju Medvedevu turpināsies veiksmīgi, portālu "Delfi" informēja ĀM.

Tā kā joprojām nav paziņoti oficiālie Krievijas prezidenta vēlēšanu rezultāti, Latvijas ĀM oficiālais viedoklis par vēlēšanu rezultātiem ir atturīgs.

"Krievijas Federācijas Valsts prezidenta vēlēšanu rezultāti pierāda, ka Krievijas vēlētāji ir savu viedokli pauduši. Vēlēšanu atbilstība starptautiskajiem standartiem nav objektīvi izvērtējama, jo starptautisko novērotāju klātbūtne ir bijusi apgrūtināta. Latvija savu ārpolitiku ar Krieviju veido, balsoties uz lietišķām pozīcijām, un strādā pie jautājumiem, kas ir mūsu sabiedrības interesēs. Sagaidāms, ka sadarbība ar jauno Krievijas Federācijas prezidentu turpināsies veiksmīgi," teikts Latvijas ĀM oficiālajā viedoklī par Krievijas prezidenta vēlēšanām.

Jau vēstīts, ka svētdien notika Krievijas prezidenta vēlēšanas, kurās pārliecinoši balsu vairākumu guva iepriekšējā Krievijas prezidenta Vladimira Putina atbalstītais Dmitrijs Medvedevs. Rietumu vēlēšanu novērotāji vēstīja, ka Krievijas prezidenta vēlēšanas nav bijušas nedz pilnībā godīgas, nedz demokrātiskas, taču atzina, ka tās visumā ataino tautas gribu. Arī vairākas ES valstis jau paziņojušas, ka prezidenta vēlēšanas Krievijā "nebija īsti demokrātiskas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!