Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) lūgs Lietuvas apelācijas tiesu mainīt drošības līdzekli pašlaik ieslodzījumā esošajam Latvijas riteņbraucējam Jurim Silovam līdz galīgā sprieduma pasludināšanai lietā.
ĀM preses sekretārs Vilmārs Heniņš pavēstīja, ka Latvijas vēstniecība Lietuvā nepieciešamos dokumentus prasībai par drošības līdzekļa maiņu plāno tiesai iesniegt jau trešdien, tomēr nav zināms, kad tiesa šo prasību varētu izskatīt.

Heniņš paskaidroja, ka galīgo spriedumu Silova lietā apelācijas tiesa pasludinās 27.jūnijā, un līdz tam Latvijas sportistam jāuzturas apcietinājumā stingra režīma kolonijā.

Latvijas vēstniece Lietuvā Maira Mora otrdien tikšanās laikā ar Lietuvas ĀM amatpersonām pauda cerību, ka Silova lietas izmeklēšana un tiesa "būs vispusīga un objektīva", kā arī informēja par Latvijas ieinteresētību panākt drošības līdzekļa maiņu riteņbraucējam.

BNS jau ziņoja, ka Silovs no 11.aprīļa izcieš ieslodzījumu Pravenišķu stingrā režīma kolonijā netālu no Kauņas, jo tiesa viņam piesprieda 5,5 gadu cietumsodu par to, ka, šķērsojot Lietuvas robežu, sportists nebija deklarējis lielu naudas summu.

Pēc tam kad par Silova likteni ieinteresējās Latvijas masu mediji un pēc tam arī augstākās Latvijas amatpersonas, Lietuvas prezidents Valds Adamkus pirmdien paziņoja par gatavību apžēlot Silovu, ja viņš to lūgtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!