Foto: Shutterstock

Ārlietu ministrija (ĀM), norādot uz ceļošanas riskiem pandēmijas laikā, uzsāk kampaņu "Neceļo! Tā ir drošāk", portālu "Delfi" informēja ministrija.

Situācijā, kad Covid-19 vīrusa pandēmijas dēļ personu pārvietošanās ir ierobežota gan Eiropā, gan pasaulē, ĀM aicina Latvijas iedzīvotājus atturēties no došanās uz ārvalstīm. Lai pievērstu Latvijas iedzīvotāju uzmanību riskiem, kas šobrīd ir saistīti ar ārzemju braucieniem, ĀM Konsulārais departaments īstenos kampaņu.

Šajā kampaņā konsulārais dienests vēlas atgādināt par objektīvi pastāvošiem faktiem un apstākļiem, kuru dēļ citkārt skaistais ārvalstu brauciens var ciest neveiksmi vai izvērsties par nepatīkamu pārdzīvojumu virkni.

Kopskaitā 12 jautājumi un atbildes par riska faktoriem, ar kādiem šobrīd var sastapties ceļotājs, tiks publicētas ĀM sociālo tīklu kontos, sākot ar 9. novembri, vairāku nedēļu garumā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pēdējā diennaktī reģistrēti 92 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, kā arī divi nāves gadījumi, taču reģistrēto ar jauno koronavīrusu inficēto cilvēku skaits pasaulē pārsniedzis 50 miljonus, no kuriem vairāk nekā 1,25 miljoni ir miruši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!