Valdība pirmdien apstiprināja grozījumus rīkojumā par transportlīdzekļu izmantošanu dienesta vajadzībām, kas paredz Aizsardzības ministrijai (AM) piešķirt divas papildu dienesta mašīnas, savukārt, Finanšu ministrijai (FM) un Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) papildus pa vienai mašīna.
Finanšu ministrijā informē, ka ministrijām paredzētais dienesta transportlīdzekļu skaits tiek noteikts, izvērtējot ministrijas veicamās funkcijas un ņemot vērā strādājošo darbinieku skaitu. MK rīkojums reglamentē, ka uz 50 ministrijā strādājošiem darbiniekiem paredzēts izmantot vienu dienesta transportlīdzekli.

FM tiek piešķirta viena papildu dienesta automašīna, lai nodrošinātu ministrijas kā Eiropas Savienības (ES) fondu Vadošās, Atbildīgās un Revīzijas iestādes funkciju veikšanu. Līdz šim ministrijas rīcībā bija 7 transportlīdzekļi. Šis skaits tika noteikts, kad strādājošo skaits ministrijā nepārsniedza 350 darbiniekus. FM darbinieku skaits šobrīd jau sasniedz 425, līdz ar to ar iestādes rīcībā esošajiem transporta līdzekļiem vairs nav iespējams nodrošināt darba braucienus dienas laikā, jo regulāri jādodas dienesta braucienos pa visu Latviju, veicot revīzijas un audita funkcijas ES finansēto projektu ietvaros.

AM tiek piešķirtas divas papildu dienesta automašīnas. Ministrijai nepieciešamas papildu automašīnas, jo pieaudzis ministrijas pienākumu un uzdevumu apjoms saistībā ar pārbaužu veikšanu realizējamo projektu īstenošanas vietās.

Savukārt IZM papildu transportlīdzeklis tiek piešķirts, lai nodrošinātu starpniekinstitūcijas funkcijas tās pārziņā esošajās ES struktūrfondu aktivitātēs. Ministrija arīdzan ir pārņēmusi no Labklājības ministrijas, Veselības ministrijas un Zemkopības ministrijas savā padotībā 41 profesionālās izglītības iestādi, kuras izvietotas visā Latvijā. Līdz ar to kvalitatīvai un efektīvai uzdevumu un funkciju veikšanai ir nepieciešams vēl viens dienesta transportlīdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!