Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ārlietu ministrija seko līdzi situācijai Libānas galvaspilsētā Beirūtā, kur šodien noticis spēcīgs sprādziens, pavēstīja ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris.

Pagaidām nav ziņu par nelaimē cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem, sacīja Beķeris.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) sociālajā vietnē "Twitter" norāda, ka Latvija izsaka līdzjūtību Libānas iedzīvotājiem un sprādziena upuru ģimenēm. Viņš arī novēl ātru atveseļošanos ievainotajiem.

Libānas goda konsuls Latvijā, kādreizējais Saeimas deputāts Hosams Abu Meri raksta, ka šodien ir traģiska diena viņa dzimtenē Libānā. "Prātam neaptverams sprādziens Beirutā, būs ļoti daudz bojāgājušo un ievainoto, tas viss dažu kilometru attālumā no manu vecāku mājām. Paldies dievam, vecāki veseli. Runāt, ka pie vainas pirotehnika, ir smieklīgi," viņš raksta.

Atbildot Abu Meri, Latvijas vēstnieks Francijā Imants Lieģis izsaka līdzjūtību saistībā ar notikušo. "Dzīvojam līdz uztraukumam un rūpēm par notikumiem Tavā dzimtenē Libānā. Cerams, ka situācija nepasliktināsies," viņš raksta.

Kā vēstīts, spēcīgs sprādziens nograndis Beirūtas ostas rajonā un bija jūtams lielā daļā pilsētas. Drošības spēki ziņo, ka ievainoti desmitiem cilvēku.

Sociālajos tīklos izliktajos video redzams milzu sprādziens, no kura debesīs izplatās triecienvilnis.

Libānas medijos izliktajos attēlos redzami gruvešos iesprostoti cilvēki, no kuriem vairāki klāti asinīm, savukārt vietējie mediji ziņo, ka sprādziena cēlonis varētu būt negadījums Beirūtas ostā.

Valsts Nacionālā ziņu aģentūra vēsta, ka sprādzienu izraisījis ugunsgrēks pirotehnikas noliktavā pie Beirūtas ostas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!