Foto: PantherMedia/Scanpix
Aizsardzības ministrijas plāno veikt pazemes ūdeņu monitoringu tās valdījumā esošajās četrās degvielas uzpildes stacijās un 14 piesārņotajās vietās, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) publiskotā informācija.

Paredzēts, ka līgumu par pazemes ūdeņu monitoringu 4998 latu vērtībā Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs slēgs ar SIA "Termo Eko".

AM Militāri publisko attiecību departamenta pārstāve Dace Kundrāte skaidroja, ka saskaņā ar likumu par piesārņojumu un Ministru kabineta noteikumiem par vides aizsardzības prasībām degvielas uzpildes stacijām, naftas bāzēm un pārvietojamajām cisternām, pazemes ūdeņu novērošana jānodrošina ne retāk kā reizi gadā. AM plāno monitoringā novērtēt vides kvalitāti un konstatēt iespējamās izmaiņas ministrijas valdījumā esošajās četrās degvielas uzpildes stacijās un 14 potenciāli piesārņotajās vietās.

Vaicāta, vai iepriekš AM teritorijās ir novērotas piesārņojuma problēmas, ministrijas pārstāve norādīja, ka jau 2002.gadā tika apsekotas visas potenciāli piesārņotās teritorijas un tās tika iekļautas Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datubāzē. Šo vietu monitorings tiek veikts katru gadu un pakāpeniski, piešķirto valsts budžeta līdzekļu ietvaros, tiek īstenota piesārņoto vietu attīrīšana.

SIA "Termo Eko" kā piedāvājums ar viszemāko cenu ticis izvēlēts no sešiem pretendentiem, kas piedalījušies iepirkuma konkursā.

Kā liecina uzņēmuma interneta mājaslapa, SIA "Termo Eko" nodarbojas ar ūdensapgādes aku ierīkošanu un ģeotehnisko izpēti, kā arī ģeoekoloģisko izpēti, pazemes un lietus notekūdens monitoringu. Uzņēmuma rīcībā ir atskaites par ģeotehniskās izpētes darbiem Latvijas teritorijā, kurus no 1956. līdz 1991.gadam veicis projektēšanas institūts "Ģiprostrojmateriali".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!