Aizsardzības ministrija (AM) no bijušajiem darbiniekiem, kas 90.gadu vidū saņēma dienesta dzīvokļus un ministrijā vairs nestrādā, jau ir piedzinusi aptuveni 13 tūkstošus latu no kopumā piedzenamajamiem 15 tūkstošiem latu.
Pēc ministrijas valsts sekretāra Edgara Rinkēviča teiktā, kopumā naudas piedzīšanu no bijušajiem ministrijas darbiniekiem var uzskatīt par veiksmīgu un no pieciem cilvēkiem ministrijai naudu pilnībā jau ir samaksājuši divi, savukārt vienam cilvēkam vēl atlicis veikt pēdējo iemaksu 50 latu apjomā. Savukārt lielākais AM parādnieks ministrijai ir parādā nepilnu tūkstoti latu.

Parādu piedzīšana balstās uz Valsts kontroles atzinumu, ka AM no valsts līdzekļiem laika posmā no 1995. līdz 1997.gada otrajam pusgadam apmaksājusi īres tiesības un dienesta dzīvokļos veikusi remontdarbus vairāk nekā 12 tūkstošu latu apjomā pieciem bijušajiem ministrijas darbiniekiem.

Pamatojoties uz VK atzinumu un to, ka minētās amatpersonas uz to brīdi ministrijā vairs nestrādāja, katram darbiniekam tika sastādīts individuāls naudas atmaksas plāns. Pavisam no bijušajiem darbiniekiem ministrija iecerējusi piedzīt 15 338 latu, no kuriem jau piedzīti 13 373 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!