No novembra mainīsies septiņus gadus pastāvošā klasiskās mūzikas radio "Amadeus" koncepcija un tas kļūs par roka radio, kura nosaukums varētu būt "SWH Roks". Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTVP) ceturtdien nolēma atļaut īpašniekiem SWH mainīt "Amadeus" koncepciju, un tādējādi tajā vairs neskanēs klasiskā, bet gan roka mūzika, pēc padomes sēdes pavēstīja NRTVP loceklis Jānis Sīkstulis.
"Amadeus" koncepcijas maiņa bijusi nepieciešama, jo tas nebija ienesīgs. SWH prezidents Zigmārs Liepiņš padomē pavēstījis, ka katru mēnesi SWH bija jāiegulda 6-7 tūkstoši latu radio uzturēšanai. Sākotnēji šajā jaunajā radio skanēs tikai mūzika un nav iecerēts raidīt ziņas un veidot raidījumus. Koncepcijā mainīts reklāmas apjoms no 9% līdz 15%, bet pašreklāmas apjoms palielināts no 1% līdz 3%.

SWH vadība piedāvāja jaunajam radio nosaukumu "SWH Rock", taču padomes locekļi norādīja uz valsts valodas likumu, kurš neļauj likt nelatviskus nosaukumus un tāpēc paredzamais nosaukums ir "SWH Roks". Programmā no novembra skanēs pasaules klasiskā roka skaņdarbi, kā arī ir iecere atskaņot latviešu roka mūziķu sniegumu.

Konkrēts datums, kad "Amadeus" beigs raidīt klasisko mūziku, nav noteikts. Radio "Amadeus" vadītājs un producents Jānis Markovs norādīja - ir skumji, ka Latvijā kļūst arvien mazāk kultūras un izglītojošo radio programmu. Markovs norādīja, ka nekas pagaidām viņam nav zināms par turpmākajiem dīdžejiem un programmu vadītājiem un tāpēc viņš neko nevar nosodīt.

"Varbūt programma būs ļoti atraktīva, un tas būs tieši tas, ko vēlas sagaidīt Latvijas publika," novēlot veiksmi topošajai programmai, sacīja Markovs. Viņš vēlējās pateikties visiem radio klausītājiem par uzticību, kuras dēļ "ir noticis gandrīz vai brīnums, ka mūsdienu apstākļos šī porgramma varēja pastāvēt septiņus gadus". "Amadeus" šā gada 1.novembrī svinētu septiņu gadu jubileju. Klasiskā mūzika šajos viļņos skan 24 stundas diennaktī. Nedēļā šim radio ir ap 20 tūkstošiem klausītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!