Foto: stock.xchng

Pērn pieaudzis tādu gadījumu skaits, kad amatpersonām izteikti draudi virtuālajā vidē, kā arī rakstiski un telefoniski, savā 2013.gada pārskatā secina Drošības policija (DP).

Pērn augstām valsts amatpersonām nav noticis neviens fizisks uzbrukums.

DP norāda, ka pērn nodrošināja aizsargājamo valsts amatpersonu apsardzi 17 oficiālajās ārvalstu vizītēs. 65 reizes garantēta apsargājamo ārvalstu amatpersonu drošība to vizīšu laikā Latvijā, kā arī nodrošināta apsargājamo personu drošība 19 atsevišķos oficiālos pasākumos Latvijā.

Lai gan pērn fizisku uzbrukumu mēģinājumi DP aizsargātajām amatpersonām nenotika, pieauga virtuālajā vidē un rakstiski, telefoniski izteiktu draudu skaits, norāda DP.

Taču DP secina, ka valsts augstāko amatpersonu apdraudējuma līmenis pērn saglabājies salīdzinoši zems.

DP gan neizslēdz iespēju, ka fiziski uzbrukumi amatpersonām var notikt arī Latvijā. Īpaša riska grupa ir personas, kuras nav saistītas ar kādu ekstrēmistu grupējumu, bet savas darbības plāno vienatnē.

DP veic Saeimas priekšsēdētāja, Ministru prezidenta un citu ar Ministru kabineta rīkojumu vai Saeimas Prezidija lēmumu noteikto amatpersonu, kā arī atbilstošo ārvalstu un starptautisko organizāciju un institūciju pārstāvju apsardzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!