Latvijas augstākās amatpersonas izteikušas līdzjūtību 1.maijā apšaudē Afganistānā bojāgājušo seržanta Voldemāra Anševica un dižkareivja Andreja Merkuševa ģimenēm, draugiem un kolēģiem.
„Karavīra darbs ir saistīts ar visaugstāko risku – dzīvības ziedošanu drošības vārdā. Abi Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīri ir atdevuši savas dzīvības, atbildīgi un drosmīgi pildot dienesta uzdevumus, lai gādātu par daudzu cilvēku drošību. Mēs vienmēr būsim lepni par viņu profesionālajām karavīru gaitām, Latvijas mīlestību un pašaizliedzīgumu,” atzīmē Valsts prezidents Valdis Zatlers, novēlot drīzu izsveseļošanos diviem uzbrukuma laikā ievainotajiem Latvijas karavīriem.

"Šajā smagajā brīdī savās domās esam kopā ar seržanta Voldemāra Anševica un dižkareivja Andreja Merkuševa ģimenēm un draugiem, ar visiem, kam ziņa par karavīru nāvi ir nesusi neizdzēšamas zaudējuma sāpes. Šis ir traģisks notikums gan kritušo piederīgajiem, gan arī visai Latvijai, jo ikviens karavīrs savai dzimtenei ir dārgs un nozīmīgs. Valdība bojā gājušo karavīru ģimenēm sniegs visu iespējamo atbalstu. Ar savu profesionālo un pašaizliedzīgo dienestu Voldemārs Anševics un Andrejs Merkuševs vienmēr paliks mūsu atmiņā," - tā ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

„Esmu pārliecināts, ka valdība, kā arī Nacionālie bruņotie spēki bojā gājušo un ievainoto karavīru ģimenēm sniegs visu iespējamo atbalstu. Novēlu arī drīzu izveseļošanos ievainotajiem karavīriem,” teikts ārlietu ministra Māra Riekstiņa paziņojumā.

1.maijā, pildot dienesta pienākumus, ievainojumus guva četri Nacionālo bruņoto spēku (NBS) kontingenta karavīri, no kuriem divi, seržants Voldemārs Anševics un dižkareivis Andrejs Merkuševs, gāja bojā.

Līdz ar Latvijas karavīriem, pildot dienesta pienākumus Afganistānā, 1.maijā bojā gājuši arī Amerikas Savienoto Valstu (ASV) karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!