Foto: F64

Ar šī gada 10.maiju Ringolds Balodis pārtrauks pildīt Uzņēmumu reģistra (UR) galvenā valsts notāra amata pienākumus, saskaņā ar viņa un tieslietu ministra Jāņa Bordāna (NA) abpusēju vienošanos, portālu "Delfi" informēja Tieslietu ministrijā.

Šo amatu Balodis ieņēma kopš 2008.gada 8.jūnija. Uz Uzņēmumu reģistra galveno valsts notāra amatu tuvākajā laikā tiks izsludināts atklāts konkurss.

Valsts civildienesta likums nosaka, ka tieslietu ministrs pēc izvirzītās kandidatūras apstiprināšanas Ministru kabinetā ieceļ amatā padotības iestādes vadītāju termiņā uz pieciem gadiem.

Uzņēmumu reģistrs ir tieslietu ministra pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas Latvijas Republikas teritorijā reģistrē uzņēmumus, komersantus, to filiāles un pārstāvniecības, kā arī visas izmaiņas to darbības pamatdokumentos un veic citas likumdošanas aktos paredzētās darbības.

Uzņēmumu reģistrs reģistrē arī masu informācijas līdzekļus, biedrības un nodibinājumus, komercķīlas, izšķirošās ietekmes, laulību un publiskās un privātās partnerības līgumus, politiskās partijas, šķīrējtiesas, arodbiedrības, reliģiskās organizācijas un to iestādes, kā arī maksātnespējas procesus.

Saskaņā ar aģentūras LETA arhīvu savu karjeru Balodis sācis SIA "Casinos Latvia", kur 1992.gadā viņš strādājis par drošības dienesta vadītāju, bet no 1992. līdz 1994.gadam - par uzņēmuma juristu.

1994.gadā Balodis strādājis par juristu Latvijas Tirgotāju asociācijā, kā arī bijis Latvijas Nacionālo Daugavas Vanagu apvienības juridiskais padomnieks. 1995.gadā kļuvis par SIA "Rīgas juridiskais birojs" vadītāju, bet gadu vēlāk - par SIA "Juridiskais birojs - R" direktoru. Tajā pašā, 1996.gadā, viņš bijis arī Latvijas Karate-do federācijas juridiskais padomnieks, bet no 1996. līdz 1997.gadam Balodis strādājis Tieslietu ministrijā (TM), kur viņš ieņēmis Sabiedrisko lietu departamenta direktora amatu.

No 1997. līdz 1998.gadam Balodis bijis pasniedzējs Latvijas Sociālo tehnoloģiju institūtā un Latvijas Evaņģēliski luteriskajā kristīgajā akadēmijā. Tajā pašā laikā viņš ieņēmis arī TM Sabiedrisko un reliģisko lietu departamenta direktora amatu, kurā Balodis nostrādājis līdz 2000.gadam.

No 2000.gada Balodis bijis TM Reliģisko lietu pārvaldes priekšnieks, bet no 2003.gada septembra - LU Valsts tiesību zinātņu katedras vadītājs. Amatu TM Reliģisko lietu pārvaldē viņš atstājis 2003.gada decembrī. 2004.gadā Balodis kļuvis par LU Eiropas un sabiedrības attīstības akadēmiskā centra valdes locekli, asociēto profesoru, bet 2006.gada decembrī - uzsācis zvērināta advokāta darbu.

Balodis izrādījis interesi arī par politiku un sabiedrisko darbību. 2002.gada oktobrī viņš no TP saraksta kandidējis 8.Saeimas vēlēšanās, bet no 2004. līdz 2006.gadam bijis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas konsultatīvās padomes loceklis. 2006.gada decembrī Tautas partija Balodi izvirzījusi apstiprināšanai tiesībsarga amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!