Amatu atstājis Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta virsprokurors Edvīns Ziediņš, ziņo Latvijas Televīzija. Ziediņš savas aiziešanas iemeslus komentējis skopi, tikai norādot, ka jau saņēmis vairākus darba piedāvājumus. Viņš arī apsver iespēju sākt politiķa karjeru.
Ziediņš darbu Ģenerālprokuratūrā beidzis 30.augustā.

Viņš bija augstākā ranga virsprokurors no kopumā 25 dažāda līmeņa prokuratūras iestāžu vadītājiem, kuriem šovasar beidzās piecu gadu pilnvaru termiņš un par kuru atkārtotu apstiprināšanu vai iecelšanu citā amatā jūlijā un augustā lēmums bija jāpieņem ģenerālprokuroram Jānim Maizītim. Tomēr Ziediņš nevēlējās veikt atestāciju.

Kā ziņots, par iespēju doties pensijā Ziediņš runāja jau šā gada jūlijā. Ziediņš, kurš prokuratūras iestādēs strādā kopš 1977.gada, laikrakstam "Diena" jūlijā sacīja, ka šajos gados ir noguris, turklāt pirms pieciem gadiem pārdzīvojis infarktu.

12.jūlijā Ziediņam apritēja 50 gadu, līdz ar to viņam ir tiesības doties pensijā.

Ģenerālprokuratūras departamentu virsprokurori ne tikai vada savus padotos, bet arī kontrolē attiecīgo darbības virzienu visās prokuratūras iestādēs. Šīm amatpersonām ir tiesības piedalīties Ministru kabineta sēdēs un izteikt savu viedokli par izskatāmo normatīvo aktu atbilstību Satversmei un likumiem. Departamentu vadītāji piedalās arī ģenerālprokurora padomes darbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!