Foto: DELFI

Marta beigās Iekšlietu ministrija izbeigusi valsts civildienesta attiecības ar IeM Informācijas centra (IC) priekšnieci Līgu Lapiņu, apliecināja ministrijas Komunikācijas nodaļā.

Patlaban centra priekšnieka pienākumus pilda IC centra priekšnieka vietnieks Juris Melderis.

Saskaņā ar Valsts civildienesta likumu Valsts kanceleja nodrošinās iestādes priekšnieka atlasi.

Lapiņa jau pērn tika atstādina no amata pienākumu pildīšanas. Pērn viņai saistībā ar neatbilstošu procedūru videonovērošanas sistēmas iepirkumā bija piemērots disciplinārsods - mēnešalgas samazināšana.

Tikmēr Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā patlaban atrodas krimināllieta, kurā Lapiņa apsūdzēta par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Saskaņā ar apsūdzību toreizējā amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, deva prettiesiskus rīkojumus sagatavot nepieciešamos dokumentus mantas norakstīšanai un utilizācijai. Pēc to sagatavošanas, apzinoties, ka konkrētā manta paliks citas personas lietošanā, viņa izmantojusi tai piešķirtās pilnvaras un apstiprinājusi attiecīgās mantas norakstīšanas aktu, iepriekš informēja prokuratūra.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš ziņoja, ka Lapiņa uz apsūdzēto sola nonākusi, jo uz viņu krīt aizdomas par dienesta telefona iespējamu izblēdīšanu eksministra Sanda Ģirģena privātai lietošanai.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsēta Lapiņas lietu turpinās skatīt 17. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!